Welkom op deze site over paardensymmetrie. Met deze site wil ik u informeren over de manier waarop ik paarden behandel met een zo genoemde symmetrie-behandeling. Deze behandeling bestaat uit technieken uit de paardenosteopathie-, paardenchiropractie- en paardenmassage en cranio-sacraaltherapie. Tevens kunt u informatie vinden over het belang van symmetrie in het paardenlichaam, de factoren die hieraan mee- en tegenwerken en hoe u zelf kunt kijken of uw paard wel symmetrisch is.

Paardensymmetrie staat voor een recht paard. Een paard dat symmetrisch is in zijn gewrichten. We hebben het hier niet over de natuurlijke scheefheid van een paard, maar over de onnatuurlijke scheefheid. Van onnatuurlijke scheefheid is sprake als een wervel of gewricht niet op de juiste plek zit. Als een wervel of gewricht of meerdere geblokkeerd zijn, zorgt dit ervoor dat een paard beperkt wordt in zijn beweeglijkheid en gaat het paard zichzelf scheef belasten. Scheve belasting zorgt voor overbelasting en snellere slijtage van het paard.


Het is voor veel mensen moeilijk een onderscheid te kunnen maken of problemen nu rijtechnisch zijn of dat een paard echt een blokkade in zijn lijf heeft. Hopelijk draagt mijn site bij aan meer kennis omtrent de vraag: Rijtechnisch of toch niet? en verklaard het wellicht wat van de problemen waar u met uw paard tegenaan loopt.   


Mijn doel is een zo gezond mogelijk bewegend paard, dat goed in staat is de ruiter te dragen, zonder al te veel last te hebben van deze extra belasting en die met plezier zijn werk doet, naar het maximum van zijn of haar kunnen.


Een symmetrisch paard kan zoveel meer!

 

Home